Закриваємо кабачки: простий рецепт маринування «Як грузді»

Закриваємо кабачки: простий рецепт маринування «Як грузді»

фото russianfood.com

Якщо ви любите консервовані салати з кабачків, то цей рецепт – для вас. Дуже смачна закуска з кабачків, моркви та болгарського перцю на зиму.

Знадобляться:
кабачки – 3 кг,
морква (невелика) – 6 шт.,
болгарський перець – 3 шт.,
кріп свіжий – 1 пучок,
часник – 2 головки,
чорний перець мелений – 1 ч. л.,
сіль – 2 ст. л. (з гіркою),
цукор – 4 ст. л.,
оцет (9 %) – 150 мл,
соняшникова олія – 200 мл.

Кабачки почистити від шкірки і порізати середніми кубиками. Моркву почистити і порізати тонкими кружечками або тонкою соломкою. Болгарський перець помити, видалити серцевину з насінням і порізати тонкими скибочками. Часник почистити і подрібнити ножем або видавити через прес, кріп помити, обсушити і дрібно порізати.

У миску висипати порізані кабачки та інші ігнредієнти, посолити і додати цукор, мелений перець, олію і оцет, ретельно перемішати і залишити маринуватися 3–4 години. За цей час ще кілька разів перемішати. Потім розкласти салат у заздалегідь простерилізовані банки, залити зверху соком, що виділився. Накрити кришками і додатково простерилізувати в каструлі з водою протягом 15–20 хвилин, потім закатати їх, перевернути і укутати.

Дати охолонути. Із вказаної кількості продуктів виходить приблизно 9 баночок по 450 мл.

Читайте також Рецепти консервації: кабачки, мариновані по-болгарському

Матерiaли по темі

Автор: Вероніка Добриня
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: