Фермерам Харківщини пропонують позмагатися за дуже актуальну програму

28.11.2023 22:01 Агропром

Аграрії Харківщини можуть отримати кошти на відновлення діяльності.

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає Програму підтримки сільського господарства України, повідомляє «Слобідський край».

Мета програми – допомогти місцевому населенню та внутрішньо переміщеним людям відновити фермерську діяльність, яка постраждала внаслідок війни. В проєкті можуть взяти участь, зокрема, аграрії Харківської області за винятком районів, де тривають активні бойові дії. 

– Для Харківщини це дуже актуальна програма, адже агросектор наповнює майже третину бюджету області. Внаслідок бойових дій в області постраждали, були пошкоджені або знищені більш як 630 агропромислових підприємств у Богодухівському, Ізюмському, Куп’янському, Харківському та Чугуївському районах, – констатував заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

За правилами проєкту, розмір безповоротної фінансової допомоги в середньому становить $3000.  

Відбір учасників проводитиметься на конкурсній основі.

Аграрії можуть звернутися за консультацією щодо участі в програмі за телефоном: 0 800 332 590, повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Нагадаємо, у 2024 році для аграріїв на деокупованих територіях передбачена безповоротна фінансова допомога. Ми вже писали, як аграрії Харківщини збирають урожай та відновлюють пошкоджене господарство.

.