На Харківщині хлібороби завершують збирати врожай озимих

02.09.2023 13:29 Агропром
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

У Богодухівському, Куп’янському, Ізюмському та Лозівському районах Харківської області аграрії завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

За словами заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, загалом аграрії обробили майже 316 тисяч гектарів полів, де зібрали 1 мільйон 304 тисячі тонн зерна.

Наразі аграрії продовжують обмолочувати пшеницю, ячмінь, горох, озиме жито, овес, гречку, просо та почали збирати соняшник. Цьогоріч найкращу врожайність отримали аграрії Богодухівського району - 46,6 ц/га.

Окремі господарства розпочали сіяти озимину під врожай наступного року. Аграрії засіяли озимий ріпак на площі 6,2 тисячі гектарів. Загалом озимину планують висадити на площі майже 250 тисяч гектарів.

Нагадаємо, внаслідок російської агресії у Харківській області постраждали понад 630 сільськогосподарських підприємств, що займаються рослинництвом: у Богодухівському районі – 43, в Ізюмському – 218, у Куп’янському – 176, у Харківському°– 59, у Чугуївському – 134.

Нагадаємо також, що у Харківській області планується розробити мапу замінованих сільськогосподарських угідь, де зафіксують місця влучань чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Раніше ми писали, що у Харківській області нова машина для розмінування отримала сертифікат. Використання такої техніки прискорить зачистку регіону від вибухонебезпечних предметів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко