Операція "Нерест" Перелік водойм Харківщини, де не можна рибалити

24.03.2015 10:31 Агропром
www.nexplorer.ru www.nexplorer.ru
Більше двох місяців, а де й цілих три, човни рибалок Харківщини «відпочиватимуть» на березі. У дію вступають традиційні сезонні обмеження «тихого полювання».

Весняно-літня заборона на вилов риби у рибогосподарських водних об’єктах Харківської області розпочнеться 1 квітня. Як повідомили в Управлінні охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Харківській області, триватиме вона до 10 червня – на водосховищах, до 21 травня – на річках, і до 30 червня – в озерах і придаткових водоймах.

До кінця червня слід забути і про печених раків – їх не можна ловити в нерестовий період і під час виношування ікри.

Дозволяється рибалити лише однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом із берега.

– Вудити рибу можна на спеціально визначених ділянках Печенізького, Червонооскільського, Краснопавлівського, Орільського водосховищ, на річці Сіверський Донець і на її придаткових водоймах, а також на інших водосховищах у межах територій баз відпочинку та населених пунктів, прилеглих до водойми, – нагадує головний державний інспектор сектора оперативної роботи Харківрибохорони Валерій Григорчук. – У день одному рибалці дозволяється виловити не більш 3 кг риби.
У Харківрибохороні розповідають: спокій риб на водоймах пильнуватимуть спільно з правоохоронцями. А ще нагадують, що проти порушників будуть застосовуватися суворі санкції. Штрафи – від 34 до 170 грн.

Отже, рибу не можна турбувати в наступних місцях.

Річка Сіверський Донець з притоками
Печенізький район. Ділянка р. Сіверський Донець від Печенізької греблі до с. Леб’яже, ділянка р. Сіверський Донець від с. Кицівка до с. Башкирівка.
Чугуївський район. Ділянка р. Сіверський Донець від мосту автомобільної траси Харків – Ростов до с. Фігурівка, ділянка р. Сіверський Донець від гирла р. Уди до греблі ТЕЦ-2 «Есхар».

Ділянка річки Сіверський Донець від радіофізичної обсерваторії (правий берег) та Задонецького лісництва (лівий берег) пляжу колишньої бази Харківського турбінного заводу (територія нацпарку «Гомільшанські ліси»).

Затока та система заплавних озер «Косач» від мосту в с. Коропове вверх за течією р. Сіверський Донець до озера «Біле» вздовж автошляху Задонецьке  Коропове (територія нацпарку «Гомільшанські ліси»).

Заплавне озеро «Снитьково» чотири кілометри вверх за течією річки Сіверський Донець від мосту в с. Коропове.

Система мілководь і рукавів р. Сіверський Донець від місця впадіння річки Гомольші (правий берег) до околиць села Черкаський Бишкин (лівий берег).
Ділянка р. Сіверський Донець від с. Гомольша до с. Нижній Бишкин.

Заплавне озеро «Біле» (правий берег) біля місця впадіння р. Гомольша в р. Сіверський Донець.

Балаклійський район. Ділянка р. Сіверський Донець два кілометри вище і нижче с. Червоний Донець, навкологирловий простір і гирло р. Берека (правої притоки р. Сіверський Донець) у районі с. Петрівське.

Ізюмський район. Річка Оскіл (ліва притока р. Сіверський Донець) від гирла до греблі Червонооскільської ГЕС, ділянка р. Сіверський Донець від с. Студенок до с. Кам’янка.

Печенізьке водосховище
Вовчанський район. Система мілководь і островів у верхів’ї водосховища від с. Стариця до с. Петрівське – по лівому березі, ділянка правого берегу від «Рубіжанського мосту» за течією до бази відпочинку «Дружба», затока бази відпочинку ім. Соіча, Хотімлянська затока – на лівому березі водосховища біля с. Хотімля, система мілководь і островів по правому берегу біля с. Хотімля, Кулаківська затока – на лівому березі водосховища від с. Першотравневого до островів.

Печенізький район. Мартівська затока – на лівому березі водосховища біля смт Мартова і система мілководь, біля островів вверх за течією на п’ять кілометрів, Артемівська затока – на лівому березі в районі с. Артемівка.

Червонооскільське водосховище
Куп’янський район. Прибережні мілководдя у вершині водосховища (правий і лівий береги) від сел. Куп’янськ – Вузлова до Сенківського мосту, Сенківська затока і прилеглі мілководдя.

Борівський район. Одноребрівська затока (або Борівська затока) і прилеглі мілководдя в центральній частині водосховища на його лівому березі між с. Новоплатонівка і смт Борова, урочище «Великий острів» – система мілководь на лівому березі в районі смт Борова, система мілководь від селища Підлиман до пірсу Червонооскільського ДВСРП с. Піски Радківські, ділянка на лівому березі в низів’ї водосховища біля с. Піски Радьківські. Система мілководь і група островів.

Краснопавлівське водосховище
Верхів’я водосховища та усі мілководні ділянки вздовж правого та лівого берегів.

Орільське водосховище
Лозівський район. Верхів’я водосховища та усі мілководні ділянки вздовж правого та лівого берегів. На всіх інших водосховищах, річках та їх кореневих водах.

Максим Грек, матеріал з газети "Слобідський край" №35 від 24.03.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта