Міжнародні програми підтримки фермерів. Куда звертатись за грошима

17.10.2014 12:06 Агропром
http://plantato.ru http://plantato.ru
Як великі, так і дрібні українські сільгоспвиробники можуть взяти участь у десятках міжнародних програм підтримки агробізнесу.

Сьогодні українському дрібному та середньому сільгоспвиробнику самостійно дуже складно перебудувати свій бізнес таким чином, щоб продавати продукцію на великому ринку і за нормальною ціною. Виходом з такої ситуації в тому числі є залучення міжнародної технічної допомоги. Як виявилося, програм для агробізнесу досить багато, при чому таких, які підходять як великим, так і дрібним підприємствам.

Читайте також: ЧОМУ ДРІБНІ ФЕРМЕРИ НЕ МОЖУТЬ ВИЙТИ НА ВЕЛИКИЙ РИНОК. ДУМКА ЕКСПЕРТІВ
                        РЕЗОНАНСНЕ ВБИВСТВО ХАРКІВСЬКОГО ФЕРМЕРА. У ПЕРЕСТРІЛЦІ ПОСТРАЖДАВ МІЛІЦІОНЕР

- Фінансуванням великих аграрних ініціатив займається, наприклад, організація ФАО. Сьогодні вона реалізує 140 інвестиційних програм в усьому світі, сумарний бюджет яких складає 25 млн дол. щороку. На жаль, українські компанії досі не взяли участі у цій програмі, - розповів Директор Регіонального центру міжнародних проектів і програм Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Станіслав Ігнатьєв. – Під великі аграрні ініціативи виділяє кошти також Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку, діяльність якого спрямована на подолання бідності у сільських громадах. Сьогодні цей фонд вже реалізував 731 проект на 16 млрд дол. На жаль, і в цьому випадку Україна пасе задніх. Навіть країни Африки, які за економічними показниками поступаються нам, активно беруть участь у цій програмі.

А от малі господарства та кооперації можуть скористатися програмами уряду Королівства Данії, посольства Королівства Нідерландів в Україні, сільськогосподарського представництва у Посольстві США, Банку сільськогосподарської техніки, благодійної організації «Heifer international» тощо.

- Уряд Королівства Данії є лідером щодо допомоги малим проектам. Досвід співпраці з ним мають дрібні сільгоспвиробники Львівщини. Там фермери об’єдналися в кооперацію  і зараз разом створюють комплекс по вирощуванню ягід, збираються будувати холодильники для зберігання своєї продукції, - сказав Станіслав Ігнатьєв. – Гарною можливістю задешево отримати техніку є співпраця з Банком сільськогосподарської техніки. В ЄС зараз накопичилися великі запаси техніки, яка за їх стандартами, вже є застарілою. Ця техніка готова рухатись в Україну. Умови дуже вигідні, а з пропозиціями можна ознайомитися через Інтернет.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта