На Харківщині продали майже 8 тисяч земельних ділянок

11.01.2022 16:15 Агропром
Харківська область є лідером по кількості укладених угод в Україні і посідає 2 місце за кількістю грошей, отриманих внаслідок розпорядження землями.

За даними Держгеокадастру, станом на 11 січня в Харківській області відчужено 7984 земельні ділянки загальною площею 28697 гектарів. Середня вартість 1 гектара в Харківській області склала 31,4 тисячі гривень. По Україні середня вартість землі за гектар складає 38,3 тисячі гривень.

Із них 7144 угоди – це відчуження земель сільськогосподарського призначення. Загальна площа таких земель склала 25,34 тисячі гектарів. Це найбільший показник по Україні.

Читайте також: Ринок землі: скільки гектарів продали на Харківщині

Як повідомила  начальниця Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тетяна Філатова, по Харківській області лідером за кількістю проданих ділянок є колишній Куп'янський район. На другому місці – Харківський район, на третьому – Богодухівський.

За сумами угод лідерами є колишні Богодухівський, Вовчанський і Балаклійський райони.

Тетяна Філатова нагадала, що на першому етапі земельної реформи можна купити чи продати землю площею до 100 гектарів, покупцями можуть бути  лише фізичні особи – громадяни України. На другому етапі – з 2024 року, до продажу можуть бути допущені земельні ділянки площею до 10 тисяч гектарів, а набувачами можуть стати юридичні особи, засновниками яких є громадяни України.