Харківщина почала виробляти більше ковбас та менше борошна

27.11.2023 16:20 Агропром

Понад 30 підприємств харчової та переробної галузі Харківщини зазнали руйнувань через російську агресію. Попри завдані збитки, підприємства ведуть відновлювальні роботи та виготовляють продукцію.
 

Про це медіа «Слобідський край» повідомили в Департаменті сільського господарства ХОВА. За даними адміністрації, внаслідок дій окупантів пошкоджені виробничі та офісні будівлі, знищено та пошкоджено обладнання, складські приміщення, виробничі лінії, комунікаційні мережі, транспортні засоби тощо. Деякі підприємства вже проводять відновлювальні роботи. 

Попри російську агресію, галузь забезпечує потребу населення області в продуктах харчування та продовольчу безпеку країни під час війни. Так, у першому півріччі, проти 6 місяців минулого року, випуск ковбасних виробів та м’ясопродуктів зріс на 43,5 %. Нежирного вершкового масла – на 36,8 %. Свіжого неферментованого жиру вироблено на 15,1 % більше. Випуск солодкого печива, вафель та вафельних облаток зріс на 83,4 %. 

Разом із тим, у звітному періоді на 12,3 % скоротилось виробництво борошна пшеничного та пшенично-житнього. Соусів і продуктів для їхнього приготування, а, тако, приправ та прянощів виготовлено на 46 % менше. Кормів (крім преміксів) для годівлі сільськогосподарських тварин вироблено на 13,9 % менше, ніж у першому півріччі минулого року.

Читайте також, П’ять історій від людей, які забезпечують продовольчу безпеку Харківщини та країни

Ми писали, Безоплатне насіння, корми та добрива: скільки господарств на Харківщині отримали допомогу

Автор: Надія Янінович