Посівна-2024 на Харківщині: скільки гектарів ріллі заміновано

23.05.2024 19:21 Агропром
Розмінування поля на Харківщині / Фото: МЦГРШР ДСНС України Розмінування поля на Харківщині / Фото: МЦГРШР ДСНС України

У Харківській області понад 550 тисяч гектарів ріллі забруднені вибухівкою

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу розповів заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

«Станом на 17 травня з початку року групами розмінування обстежено майже 5536 гектарів земель сільськогосподарського призначення, з них 99% потребують розмінування. З початку року було розміновано 2629 гектарів», – розповів Євген Іванов.

У Харківській області ріллі 1,9 мільйона гектарів ріллі, з них 574 тисячі гектарів залишаються замінованими. Це майже 30% від загальної площі. Ще на понад 72 тисячах гектарів землі тривають активні бойові дії

Заступник начальника ХОВА вкотре звернувся до харківських аграріїв з проханням не займатися розмінуванням самостійно, аби запобігти трагічним випадкам. Розмінуванням у Харківській області займаються фахівці.

Аграріям, які планують розмінувати землю самотужки Уряд компенсує 80% вартості розмінування. При цьому компенсацію отримають як аграрії, землі яких уже розміновані сертифікованими операторами, так ті, які лише планують розпочати розмінування.

Нагадаємо також, що станом на зараз у Харківській області аграрії вже засіяли 273,4 тисячі гектарів, що складає 96% від прогнозу.