Уряд схвалив відзначення нового професійного свята

12.10.2017 08:15 Агропром
Фото:zerno-ua.com Фото:zerno-ua.com
Щорічно 19 червня пропонується відзначати День фермера.

Відповідний проект Указу Президента України було схвалено на засіданні Уряду 11 жовтня. Після підписання Указ Президента набуде чинності з дня його опублікування.

Дата 19 червня була обрана у зв’язку з прийняттям у цей день у 2003 році Закону України "Про фермерське господарство", - ідеться на офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства. 

-  Встановлення офіційного свята, яке б вшановувало працю фермерів, стане ще одним поштовхом до сприяння підприємницькій ініціативі на селі та підкреслить важливість професії фермера як такої, - прокоментував рішення Кабінету Міністрів України перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Проект Указу Президента «Про День фермера» розроблено Міністерством аграрної політики та продовольства України за ініціативи громадськості з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні.

Довідково:

Сьогодні у сільському господарстві України свою діяльність здійснюють майже 48 тисяч сільськогосподарських підприємств. Серед них - 70,6 % фермерські господарства.

13 вересня 2017 року розпорядженням № 664-р Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки. Також у проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», схваленого Урядом, на розвиток та підтримку фермерства пропонується направити 1 млрд гривень.

Читайте також: НАЙКРАЩА В РАЙОНІ. У ГАВРИШАХ ВІДКРИЛИ ФЕРМУ З НОВАЦІЯМИ ДЛЯ КОРІВ

Максим Грек

Автор: Администратор сайта