Вбиті тварини та зруйновані ферми: наслідки російської агресії на Харківщині

27.10.2023 13:50 Агропром
Фото: ТОВ АФ "Базаліївський колос" Фото: ТОВ АФ "Базаліївський колос"

У Харківській області внаслідок російської агресії зруйновано чи пошкоджено третину тваринницьких підприємств та вбито тисячі сільськогосподарських тварин.

Як повідомили медіа «Слобідський край» у Департаменті агропромислового розвитку ХОВА, від агресії російських окупантів постраждало більшою чи меншою мірою 54 тваринницьких підприємства. Загалом же в Харківській області до повномасштабної агресії російської федерації функціонувало 158 сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, які займалися тваринництвом.
За період війни від ворожих обстрілів у сільськогосподарських підприємствах області загинуло понад 10 тисяч голів великої рогатої худоби, більше 70 тисяч свиней, майже 1 тисяча овець. Зруйновано понад 30 і пошкоджено більше 120 тваринницьких будівель. Попередня сума збитків від загибелі сільськогосподарських тварин складає близько 400 мільйонів гривень. Збитки від пошкодження та знищення тваринницьких будівель і обладнання сягають майже 1,1 мільярда гривень.
Частина Харківської області лишається в тимчасовій окупації, на території кількох громад ведуться активні бойові дії, тривають постійні ворожі обстріли. Внаслідок цього сільгосппідприємства, розташовані на цих територіях, зазнаватимуть збитків і далі.

Більше новин Харківська область на нашому сайті

Читайте також, від початку повномасштабного російського вторгнення хлібороби з Олексіївської громади – ТОВ «Агрофірма «Киселі» – не тільки не припиняли вести господарську діяльність, але й допомагають нашим захисникам.

Раніше ми писали, від початку повномасштабного вторгнення росії на ланах Харківщини сталося 20 випадків наїзду сільськогосподарської техніки на вибухонебезпечні предмети.