Виробництво м'яса скоротилося у Харківській області

Виробництво м'яса скоротилося у Харківській області

Фото: Ziarul Ceahlaul

За рік кількість поголів’я свиней у господарствах області зменшилася на 37 %. Виробництво м’яса скоротилося на 8,8 %, а молока збільшилося на 0,3 %.

Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Харківській області.

Так, станом на 1 грудня у всіх категоріях господарств області нарахували 190,7 тис. голів великої рогатої худоби (у тому числі корів – 89,1 тис. голів), 164,4 тис. голів свиней, а також 75,6 тис. голів овець та кіз, птиці свійської – 8,0 млн голів.

За інформацією статистів, порівняно з відповідною датою минулого року кількість птиці свійської збільшилась на 1033,6 тис. голів (14,8 %), поголів’я овець та кіз зменшилось на 1,2 тис. голів (1,6 %). Скоротилося поголів'я й великої рогатої худоби – на 7,8 тис. голів (3,9 %) (у тому числі корів на 2,3 %).

Проте, найбільше у господарствах області скоротилося поголів'я свиней – на 96,5 тис. голів (37 %).

Також за січень–листопад 2017 року Харківщина виробила 109,1 тис. тонн м’яса (у живій масі), 494,5 тис. тонн молока та 516,1 млн штук яєць. Порівняно з відповідним періодом минулого року виробництво яєць збільшилось на 39,5 млн шт. (на 8,3 %), молока – на 1,3 тис. тонн (на 0,3 %). Виробництво м’яса (у живій масі) зменшилось на 10,5 тис. тонн (на 8,8 %).

Читайте також: Тваринники розповіли про зміну ціни на м'ясо з нового року

Олександр Ушаков