Як змінилося виробництво свинини в Україні
У вересні скоротилося виробництво свіжого та охолодженого м'яса свиней (-12 %, або 2,9 тисячі тонн), а обсяги мороженої свинини не змінилися, порівняно з місяцем і роком раніше.
Сукупно на три чверті року виробники «наморозили» на 29,4 % менше свинини, ніж за січень-вересень 2015 року, - передає Агропортал.
При цьому виробництво свіжої та охолодженої свинини, навпаки, зросло на 4,7 %. Сумарний обсяг переробки м'яса свиней за три квартали - на 2,5 % більше, ніж в минулому році.
«Переробні підприємства відзначають збільшення виробництва і інших видів м'яса. Найбільше зросли обсяги випуску свіжого, охолодженого і мороженого м'яса птиці - 8,4 %, а приріст по яловичині був меншим і склав 4,7 %», - повідомили в Асоціації свинарів України.
Микола Мельник
Оперативні новини читайте в нашому Telegram
Підписуйтесь на Google News, щоб бути у курсі останніх новин.