Екологи підрахували вартість шкоди від знищення об'єктів «Укрзалізниці» на Харківщині

27.10.2023 20:59 Всі Новини

Державна екологічна інспекція у Харківській області спільно з представниками регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» фіксувала та продовжує фіксувати злочинні наслідки російської агресії на території Харківської області.

Екоінспекція розраховала шкоду, зумовлену засміченням земельних ресурсів від руйнувань об'єктів інфраструктури «Укрзалізниці», повідомляє «Слобідський край».

З початком повномасштабного вторгнення російських військ українська залізниця відчутно продемонструвала свою роль, як об’єкт критичної інфраструктури, взявши на себе головний удар по безкоштовній евакуації мільйонів українських громадян, а також по доставці критично важливих матеріалів та обладнання. За що у відповідь стала однією з основних мішеней та цілей для обстрілів та атак ворогом, відзначають екологи. 

В результаті значних руйнувань і пошкоджень, завданих ворожими бомбардуваннями, ракетними та артилерійськими обстрілами об'єктів «Укрзалізниці», сума нанесеної шкоди довкіллю Харківської області складає 5,8 мільярдів гривень. 

Держекоінспекція у Харківській області скерувала матеріали до правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішення в межах компетенції. 

Нагадаємо, у рамках програми «Залізна українізація» за перейменування «Південної залізниці» у «Харківську залізницю» проголосували 335,6 тисячі людей, які взяли участь в опитуванні, організованому в додатку «Дія». Трирічна програма «Залізна українізація» має на меті повністю позбутись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Олег Артаєв