Харківщина посіла третє місце за рівнем благополуччя (інфографіка)

14.12.2023 21:11 Всі Новини

Харківщина стала третьою серед областей України за індексом місцевого благополуччя, який складається з емоційного сприйняття, впорядкованості, рівня освіти та медицини, цивільної безпеки та економічних можливостей.

Про це медіа «Слобідський край» стало відомо з дослідження Rating Lab.

У загальному аналізі найкращі оцінки отримало емоційне сприйняття свого населеного пункту (0,7), а найгірші — економічні можливості (-0,9) (значення коливаються від -3 до 3). Емоційне сприйняття — єдиний індекс, де жодна область не отримала від’ємне значення. За цим показником Харківська область займає друге місце після Києва.

Рівень цивільної безпеки в середньому по країні оцінили на 0,3 бала, медицини й освіти — на 0,2, а впорядкованості — на 0,1.

За типом поселення люди в селах значно гірше оцінили місцеве благополуччя, ніж містяни. Винятком є лише цивільна безпека, де села випередили міста.

Як зазначають автори дослідження, це перший рейтинг регіонів України за Індексом місцевого благополуччя (ІМБ/LWBI – Local Well-Being Index), який є авторською розробкою дослідницької лабораторії Rating Lab та впроваджений на потужностях платформи для онлайн-досліджень Rating Online. Індекс побудований на результатах опитування майже 9000 респондентів в 22-х областях та Києві, які давали оцінки власним містам і селам за 22-ма показниками. 

Рейтинг областей України / Інфографіка Rating Lab

Індекс побудований на результатах опитування майже 9000 респондентів

Нагадаємо, у Міжнародному рейтингу університетів світу Webometrics у першу десятку увійшли два виша Харкова – ХНУРЕ і ХПІ.

Ми також писали, що у ТОП-200 шкіл України увійшли 11 шкіл з Харкова

Автор: Дмитро Саломанка