Харківські газівники пояснили, як повернути помилково сплачені гроші

31.01.2024 21:05 Всі Новини
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Понад 1,5 тисячі споживачів здійснили помилки у оплатах за розподіл газу.

Протягом останніх місяців фахівці Харківської філії «Газмережі» за запитом клієнтів проаналізували понад 1,5 тис. звернень щодо не зарахування оплати за розподіл газу на особові рахунки споживачів, повідомляє «Слобідський край». 

При розгляді отриманих квитанцій про оплату було виявлено, що споживачі помилково сплачують за послугу з розподілу природного газу на реквізити Оператора ГРМ, який надавав послугу до 30 червня 2023 року на території Харківської області.

У філії звертають увагу споживачів, що з 1 липня 2023 року змінено надавача послуг з розподілу газу та банківські реквізити для здійснення оплати.

«З липня минулого року послуги розподілу газу на території Харківської області (крім міста Харків) надає Харківська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» – зауважили «Газмережі».

Банківські реквізити для оплати за розподіл газу побутовими споживачами:
Харківська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України»
код ЄДРПОУ 45051254
IBAN UA143518230000026039300108023 в АТ «Ощадбанк»

Перевірити зарахування платежу, стан особового рахунку або оплатити за розподіл газу мешканці Харківської області можуть через особистий кабінет «Газмереж». 

При здійсненні помилкової оплати на рахунок іншої організації:

  • створити новий шаблон щомісячного платежу за розподіл газу у мобільних застосунках банків (якщо оплата здійснюється за шаблоном)
  • у новому шаблоні зазначити реквізити Харківської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»
  • звернутись до організації, на рахунок якої були помилково оплачені кошти із заявою на повернення оплати споживачу, додати квитанцію про оплату, виписку з банку про IBAN карткового рахунку споживача для повернення коштів, копію паспорту та ІПН.

Нагадаємо, працівники Харківської філії «Газмережі» показали, який вигляд мав газопровід, пошкоджений унаслідок ракетного обстрілу.

Автор: Дмитро Саломанка