Яка на Харківщині готовність до можливих блекаутів

16.01.2024 19:13 Всі Новини
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

9 терміналів супутникового зв’язку Starlink для Пунктів Незламності передані на Куп’янщину.

У Харківській області розгорнуто 923 Пункти Незламності, з яких функціонує 897, у готовності до відкриття ще 26, повідомляє «Слобідський край», посилаючись на дані, котрі озвучили на апаратній нараді у ХОВА 16 січня. Мова йшла про посилення підтримки жителів Харківщини на випадок тривалого відключення електроенергії. 

Усі Пункти Незламності забезпечені електрогенераторами та засобами автономного опалення для обігріву населення. Загалом з початку відкриття Пунктів Незламності їх відвідало понад 210 тисяч громадян, зокрема, з жовтня 2023 року до сьогодні – 36 294 жителі. 

– Зокрема, враховуючи погодні умови і воєнні виклики, цілодобово функціонують 149 Пунктів Незламності, 748 – за графіками. Усі служби працюють у штатному режимі, ситуація повністю контролюється, – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

– Також за останні тижні передано 9 терміналів супутникового зв’язку Starlink для Пунктів Незламності Куп’янської міської військової адміністрації для забезпечення громадян послугами Інтернет, – сказав директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

Нагадаємо, мапу Пунктів Незламності можна подивитися у застосунку «Дія».

Автор: Олег Артаєв