На Харківщині запускають новий проєкт підтримки селян

22.12.2023 20:35 Всі Новини
Фото: пресслужба ХОВА Фото: пресслужба ХОВА

На Харківщині впровадять новий грантовий проєкт для сільських допомогосподарств.

До кінця березня 2024 року в Харківській області впроваджуватиметься проєкт «План реагування МОН на кризу в Україні 2023» Він діятиме у Чугуївській та Балаклійській громадах і впроваджуватиметься до кінця березня наступного року, повідомляє «Слобідський край». 

Міжнародна організація з міграції у координації з Харківською облвійськадміністрацією планує реалізувати проєкт для відновлення сільськогосподарської діяльності в постраждалих від війни громадах.

– Метою нашого проєкту буде насамперед підтримка місцевих господарств на сільських територіях, що постраждали від конфлікту. Це буде надання допомоги для активізації сільськогосподарської діяльності, а також зменшення залежності від гуманітарної та державної допомоги. Відбирати домогосподарства будемо за визначеними критеріями, які ще попередньо обговоримо з головами громад, – прокоментував асистент проєкту МОМ Микола Бондар. 

Участь у проєкті зможуть взяти невеликі домогосподарства, грант становитиме 800 доларів. Партнерами виступає відділення Польської Гуманітарної Акції в Україні. Домогосподарство необов'язково повинне мати якийсь офіційний статус. Тобто до проєкту будуть залучені звичайні українські родини, які утримують велику рогату худобу або обробляють невелику кількість землі, повідомили в ХОВА.

– Відновлення сільськогосподарської діяльності на території Харківської області – одне з першочергових завдань, які ставить начальник ХОВА Олег Синєгубов. Важливо підтримати не тільки великі фермерські господарства, а й звичайні родини, які займалися сільськогосподарською діяльністю, – зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрій Дорожко.

Нагадаємо, Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає Програму підтримки сільського господарства України. Аграрії Харківщини можуть отримати кошти на відновлення діяльності.

Ми також писали про те, скільки господарств на Харківщині отримали допомогу

Автор: Дмитро Саломанка