На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки на Синьківку

17.02.2024 10:51 Всі Новини
Фото: ТГ-канал Олега Синєгубова Фото: ТГ-канал Олега Синєгубова

Російсько-терористичні війська продовжують намагатися прорвати українські позиції на Куп'янському напрямку та інших ділянках фронту.

Зокрема минулої доби нашими Силами оборони було відбито три атаки ворога в районі Синьківки, передає «Слобідський край» інформацію начальника Харківського гарнізону генерала Сергія Мельника.

«Ситуація залишається складною. Ворог не шкодує ані живу силу, ані техніку, ані засоби ураження. Тим не менш, українське командування, разом із офіцерами та солдатами, адекватно оцінюють обстановку і ситуацію контролюють, не даючи ворогу досягнути поставлених перед ним задач та завдаючи окупантам максимальних втрат», – повідомив генерал. 

Що стосується обстрілів Харківщини, то під ударами ворожої авіації опинилися Уди, Гатище та Катеринівка. Ціль, як завжди, житлові будинки та цивільні об’єкти, інформує Сергій Мельник.

За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 13 населених пунктів Харківщини. Під обстрілом артилерії та мінометів опинилися прикордонні та прифронтові населені пункти Синьківка, Петропавлівка, Вовчанські Хутори, Іванівка та інші. 

У Куп‘янську сталося влучання в приватне домоволодіння: зруйновано стіни, покрівля. У сусідніх будинках повибивало вікна, шибки, покрівлі. Травмований 75-річний чоловік і 71-річна жінка, без госпіталізації. 

Унаслідок ворожих ударів у селі Черкаські Тишки Харківського району сталася пожежа у житловому будинку. Жертв та постраждалих не має.

У селищі Козача Лопань – влучання по околиці. Пожежі не було, постраждалих немає.

У селі Борівське Ізюмського району внаслідок ворожого обстрілу військовими рф пошкоджено приміщення навчального закладу.

У Вовчанських Хуторах внаслідок обстрілу загинув 52-річний місцевий мешканець. Ще один чоловік отримав поранення. Пошкоджено житлові будинки. 

Харківська область є однією з найнебезпечніших районів світу через міни, які залишили окупанти. Вчора на ворожій міні підірвалися троє чоловіків. Трагедія сталася у селі Довгеньке Ізюмського району. Двоє з них, на жаль, загинули на місці.

Автор: Олег Артаєв