Регулювальники замість світлофорів і поліцейські з гучномовцями: на Харківщині готові до блекаутів

29.12.2023 21:44 Всі Новини
Фото: Національна поліція Фото: Національна поліція

На Харківщині посилюють готовність до можливих ударів ворога по об'єктах енергетики і готовність усіх служб до можливих аварійних відключень електроенергії через ворожі обстріли.

Цьому була присвячена апаратна нарада, яка відбулася 29 грудня у Харківській обласній військовій адміністрації, повідомляє «Слобідський край». 

Начальник ХОВА Олег Синєгубов підкреслив, що існує чіткий план дій у випадку тривалого відключення електроенергії. Він нагадав, що в області розгорнули 928 Пунктів Незламності, з яких функціонує 903. Зокрема, 150 працює в цілодобовому режимі, 753 – за графіками. 

– У разі аварійного відключення постачання електричної та теплової енергії більш ніж на 3 години Пункти Незламності будуть переведені на цілодобовий режим роботи, – зазначив Олег Синєгубов.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко, 275 службових авто з гучномовцями за необхідності транслюватимуть сигнал повітряної тривоги, а на дорогах замість світлофорів працюватимуть регулювальники.

– Перше, що буде зроблено у разі відсутності електроенергії, це перехід поліції на цілодобове несення служби в посиленому варіанті. Ми готові додатково залучити як поліцейських, так і транспортні засоби. Поліцейські будуть чергувати на важливих об’єктах, які визначать місцеві органи влади, – доповів Володимир Тимошко. 

На нараді були присутні представники всіх операторів мобільного зв'язку. Вони запевнили, що завдяки встановленню сучасного обладнання автономність роботи базових станцій в області значно підвищена.

Нагадаємо, унаслідок ворожих обстрілів на Харківщині знеструмлено 67 населених пунктів. А у Валківській громаді сталася аварія на газопроводі.

Автор: Дмитро Саломанка