Фронт розвалено. Бойовики відступили від аеропорту Донецька. Хроніка АТО за 13 січня

Україна вимагає від РФ вивести російські війська з української території.

Кабінет Міністрів прийняв розпорядження про передачу залізничної інфраструктури, розташованої на контрольованій Україною території Луганської області, у підпорядкування Південній залізниці.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 13 січня.

На Луганщині посилилися обстріли, в Щасті загинув мирний житель. Крім того, поранено двох співробітників міліції, обидва доставлені в лікарню.

Складна ситуація зберігається в Станиці Луганській, за ніч на 13 січня бойовики тричі обстріляли райцентр з артилерії і "Градів". Ще одна гаряча точка - селище Чорнухине Попаснянського району.

За день 13 січня під вогонь бойовиків потрапили 25 населених пунктів і позицій військових поблизу них. Сили АТО були обстріляні 75 разів.

Вночі 13 січня бойовики 12 разів застосували "Гради", з яких обстріляли метеовежу Донецького аеропорту, н. п. Красногорівка, Невельське, по два рази Дослідне і Піски, п'ять разів - Тоненьке. Також силами АТО за добу зафіксовано 9 фактів ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів над н. п. Нижня, Щастя, Волноваха, Новоселівка, Кальчик, Маріуполь і в Донецькому аеропорту.

Начальник головного командного центру Збройних Сил України генерал-майор Богдан Бондар заявив, що ротація в Донецькому аеропорту буде проходити без огляду українських військовослужбовців російськими терористами.

Сили АТО зберегли контроль над новим терміналом Донецького аеропорту. Терористи зазнають втрат в боях за Донецький аеропорт, напередодні сили АТО захопили двох співробітників МВС Чечні.

Завершено евакуацію з Донбасу українців польського походження.

Президент України Петро Порошенко має намір 14 січня підписати указ про чергову хвилю мобілізації.

В ОБСЄ визнають посилення перестрілок між бойовиками і силовиками на південному сході України, але закликають не називати це зірванням перемир'я.

У напрямку до Донецька в результаті ударів українських військ стався "розвал фронту" російсько-терористичних військ, бойовики відступили.

По дузі від Авдіївки до Ясинуватої бойовики проводять комплекс заходів щодо зміцнення інженерних загороджень і будівництва нових укріплень.

Як повідомляють прокремлівські російські ЗМІ, у Донецьку, Горлівці та Нікішиному нібито поновилися обстріли.

Отримати справжній документ про освіту поки вирішили тільки тисяча школярів з окупованої території Донбасу.

За інформацією Мін'юсту, близько 200 осіб зі статусом учасників АТО не воювали.

З'явилося відео серії вибухів в Донецькому аеропорту.

Автор: Администратор сайта