Хроніка АТО за 1 серпня. Загибель десятьох військових та нові зайняті позиції армії

01.08.2014 14:05 Суспільство
Станом на 1 серпня сили АТО продовжують стискати кільце навколо терористів. Українські військові повністю звільнили від бойовиків населений пункт Новий Світ у Донецькій області та підняли державний прапор на центральній будівлі.

Пропонуємо огляд основних подій у зоні АТО за 1 серпня.

Сили антитерору звільнили від терористів населені пункти Степанівка і Маринівка в Донецькій області, які знаходяться на кордоні з Росією недалеко від кургану Саур-Могила. 

У Донецькій області невідомі вбили начальника міського відділу міліції Докучаєвська Василя Рябоконя. Дітей-сиріт з Харцизька Донецької області вдалося в четвер вивезти в Запорізьку область. З російських лікарень вивезені ще чотири поранених українських військовослужбовців.

Читайте також: РАРИТЕТНІ АВТО З ХАРКОВА ВИРУШИЛИ ДО ЗОНИ АТО З ГУМАНІТАРНИМ ВАНТАЖЕМ (ФОТО)
                       ГЕРОЇ АТО. ЗА ДВА ТИЖНІ ХАРКІВЩИНА ПРОЩАЛАСЯ ІЗ ТРЬОМА ЗАГИБЛИМИ (ФОТО)
                       МОБІЛІЗАЦІЯ: У ХАРКОВІ КОМІСАРІАТ ШУКАЄ СПЕЦІВ ТА ВАНТАЖНУ ТЕХНІКУ ДЛЯ АРМІЇ
                       ХРОНІКА АТО ЗА 30 ЛИПНЯ: ЗВІЛЬНЕНЕ ЛУТУГИНЕ, "ЗЕЛЕНИЙ КОРИДОР" ТА ПРОГНОЗИ ГЕНШТАБУ (ФОТО, ВІДЕО)

Десять українських військовослужбовців загинули в четвер в результаті бою з терористами на півночі міста Шахтарськ. Під час бою з терористами ще 13 бійців поранені, доля 11 військовослужбовців залишається невідомою.

Окремі підрозділи сил АТО, які дислокувалися в районі пунктів пропуску Довжанський, Ізварине та Червонопартизанськ і знаходилися під постійним обстрілом артилерійських систем, у тому числі з установок "Град", відведені на нові безпечні рубежі. Тим часом Росія продовжує готувати вогневі позиції для обстрілу території України.

Російська військова авіація продовжує активно вторгатися в повітряний простір України. За добу було зафіксовано мінімум сім порушень - чотири рази армійською авіацією РФ (вертольоти) і як мінімум три рази бойовими літаками. Вдень сили АТО збили безпілотник, що передавав інформацію онлайн. 

Відучора Луганськ повністю знеструмлений - відсутнє енергопостачання, водопостачання, мобільний зв'язок. В результаті обстрілу Луганська за минулу добу загинули п'ять мирних жителів, вогнепальні поранення і травми в результаті збройних зіткнень отримали дев'ять луганчан, у тому числі одна дитина. 

У Донецьку один із снарядів розірвався біля проїжджої частини по вул. Кірова. Осколками пошкоджено маршрутне таксі № 65, яке проходило повз. Чотири пасажири отримали поранення, один з яких - тяжкий.

Добровольчий батальйон "Луганськ" знищив 15 терористів у Сєверодонецьку на Луганщині.

Терористи замінували мости в Донецьку, Харцизьку, Шахтарську, Оленівці, Ребриковому і Придорожньому Донецької області. На Луганщині військові сапери знешкодили 50 кг вибухівки.

Російський диверсант Ігор Гіркін (Стрєлков) узаконив в ДНР мародерство. Лідер терористів Донеччини дозволив бойовикам вилучати майно, продукти і засоби у жителів Донецька і навколишніх міст.

Автор: Администратор сайта