Ротація російсько-терористичних військ та обстріли. Хроніка АТО за 11 грудня (ФОТО)

12.12.2014 08:38 Суспільство
На українських блокпостах почав посилюватися режим контролю за переміщенням громадян і транспортних засобів.

На непідконтрольних українській владі територіях знаходяться до 10 тисяч російських військовослужбовців, ще понад 50 тисяч сконцентровані уздовж кордону на території РФ.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 11 грудня.

У ніч на 11 грудня на територію України з Росії вторглися 40 КАМАЗів з боєприпасами і два - з живою силою.

Один з лідерів терористів ДНР Денис Пушілін заявив, що переговори в Мінську 12 грудня проведені не будуть.

Російські військовослужбовці повністю покинули займані позиції на території Херсонської області. РНБО спростовує інформацію про відвід терористами важкої артилерії - це картинка для Заходу.

У районі Нікішиного (Донецька область) зафіксовано відхід підрозділів російсько-терористичних військ від лінії зіткнення з українськими військами.

За 11 грудня в зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ" припинення вогню не сталося: протягом цього періоду відбулося 11 обстрілів. 11 грудня в зоні АТО загинули троє українських військовослужбовців, ще 8 отримали поранення. 

Українські військовослужбовці виконують режим тиші і відкриють вогонь тільки у разі прямої атаки терористів.

Між Слов'янськом і Краматорськом демонтували контрольно-пропускні споруди.

Верховна Рада змінила межі Волноваського, Новоазовського, Тельманівського та Артемівського районів Донецької області. Відповідні проекти постанови № 1282 і 1283 підтримали відповідно 288 і 287 депутатів.

Бойовики терористичної ЛНР не пустили спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Антрацит Луганської області та Новоазовськ Донецької області.

У північних районах Донецька зафіксована тактична група російсько-терористичних військ, яка раніше брала участь у боях в районі Донецького аеропорту і Авдіївки.

У районі Бахмутськой траси зафіксовано появу танків (до 5 одиниць) російсько-терористичних військ і вихід їх на вогневі позиції.

Триває процес централізації та систематизації формувань бойовиків у рамках створення т. зв. "армії Новоросії".

Генеральна прокуратура України встановила загибель 241 українського військовослужбовця в боях під Іловайськом Донецької області.

Автор: Администратор сайта