Як на Гоптівці роблять експрес-тести на COVID-19

05.07.2021 18:15 COVID-19
Станом на 5 липня на пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області провели 3,5 тисячі експрес-тестів на COVID-19.

Загалом з 2 по 5 липня кордон на пункті пропуску «Гоптівка» перетнули понад 6 тисяч громадян. 

За даними голови Харківської ОДА Айни Тимчук, з них 3466 – пройшли тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2. Понад 2000 громадян установили при перетині кордону застосунок «Дій вдома» та відправилися на 14-денну самоізоляцію. 

Читайте також: На Харківщині за добу зареєстрували сім нових хворих на COVID

Нагадаємо, згідно зі змінами до Постанови Кабміну щодо запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з 2 липня усім, хто прибуває до України з Індії, Великої Британії, Ірландії, Російської Федерації або Португалії, необхідно проходити тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 – безпосередньо у пункті перетину державного кордону.

Пов’язано це з тим, що в цих країнах наразі розповсюджується дельта-штам вірусу.

Для проведення тестів на території пункту пропуску «Гоптівка» працюють чотири пункти експрес-тестування. Поряд з пунктами тестування облаштовані палатки для відпочинку та безоплатна питна вода. Цілодобово на місці чергує «швидка» та представники ДСНС.

Тестування на кордоні  не проходять діти до 12 років, водії транзитних транспортних засобів та представники дипломатичного корпусу. З 2 по 4 липня через «Гоптівку» пройшло 643 людини з цих категорій громадян.

Автор: Олена Загребельна