Харківська область на порозі "червоної" зони. Коли введуть нові обмеження

05.10.2021 17:55 COVID-19
Третій день поспіль на Харківщині перевищені два з трьох показників епіднебезпеки. Через це в регіоні можуть оголосити найвищий рівень карантину.

Згідно з даними МОЗ, станом на 4 жовтня у Харківській області були перевищені два показники епіднебезпеки. Так, коефіцієнт виявлення нових випадків становить 23,2 % (має бути не більше 20 %), а рівень госпіталізацій — 72,2 % на 100 тисяч населення (має бути не більше  60 на 100 тисяч населення). Водночас, дещо знизилася завантаженість ліжок із киснем. Якщо протягом 2 і 3 жовтня вона була вище 65 %, то 4 жовтня становила 63 %.

Читайте також: У Харківській області виявили 940 нових випадків COVID-19

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максим Хаустов, сьогодні в Харківській області COVID-19 лікують у 19 закладах охорони здоров’я. Загальна госпітальна база складається з 4002 койок, з яких наразі зайнято 2560 – це 64 %.

За останню добу до лікарень області бригади швидкої допомоги госпіталізували 225 пацієнтів. 

– Сьогодні, щоб зменшити відсоток госпіталізацій, ми закупаємо швидкі тести і намагаємося ще на ранніх етапах діагностувати та лікувати захворювання, щоб сімейні лікарі не доводили до госпіталізацій, – зазначив Максим Хаустов. – Ми робимо все, щоб не допустити введення «червоної» зони.

Рішення про встановлення "червоної" зони в областях приймає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Її засідання відбудеться завтра, 6 жовтня.

Нагадаємо, попереднього разу обмеження "червоної" зони на Харківщині діяли з 11 квітня. 

Автор: Тамара Кіч