Коли Харківщина може вийти з «червоної» зони

23.04.2021 17:04 COVID-19
Фото: gazeta.uz Фото: gazeta.uz
23 квітня в Харківській облдержадміністрації повідомили, що наразі спостерігаються деякі позитивні зміни щодо ситуації з коронавірусом у регіоні.

Про це на брифінгу розповів радник голови Харківської обласної державної адміністрації Олександр Галацан, повідомляє Суспільне.

– За останній тиждень спостерігаються певні – я дуже обережно, і прошу вас прийняти, що це дуже обережні оцінки, може, мої власні оцінки — мені здається, що ми спостерігаємо певні позитивні тенденції в статистиці і викликів бригад екстреної меддопомоги, і в госпіталізації пацієнтів з пневмоніями до стаціонарів, – сказав Олександр Галацан. – На початку тижня цифри перевищували 170 госпіталізацій за добу. І, до речі, стосовно вільних ліжок, ці 170 людей, які щодоби потрапляли до стаціонарів, – вони ж були на вільні місця госпіталізовані, правильно? Не в коридори ж, на підлогу чи якісь зали спортивні, а в лікарні на стаціонарні ліжка.

За словами радника голови ХОДА, до кінця тижня кількість госпіталізацій зменшилась.

– Перші дні тижня було понад 170 госпіталізацій з пневмоніями щоденно. Сьогодні та вчора – 148. Такі цифри. І навіть 103, – розповів Олександр Галацан.

Він каже, що статистика Харківського обласного лабцентру свідчить про те, що є позитивна тенденція.

– По офіційній статистиці лабораторного центру певні позитивні зрушення спостерігаються, тому я сподіваюсь, що за декілька днів питання щодо виходу Харківської області з «червоної» зони може стати актуальним, – Олександр Галацан.

Читайте також: У Вовчанській лікарні обладнають додаткові місця з киснем

Утім наразі Харківщина продовжує відповідати «червоному» рівню епіднебезпеки. Сьогодні, 23 квітня, Міністерство охорони здоров’я оновило індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19. Тож станом на 22 квітня в Харківській області перевищено чотири показники. На 20,1 % перевищено епідпоріг. Коефіцієнт випадків інфікування за останні три дні трохи зростає. За 22 квітня він був вищим за норму на 1,8 %. Рівень госпіталізації в регіоні на 22 квітня складав 64,5 % (за норми менше 60 тисяч випадків на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок з киснем протягом останніх трьох днів коливалася від 66,3 до 68,4 % (норма менша за 65 %).

Автор: Савелій Мякушко