Коронавірус в Україні: при районних лікарнях створять мобільні бригади

27.03.2020 17:06 COVID-19
Фото: dw.com Фото: dw.com
Вони виїжджатимуть до людей з підозрою на коронавірус.

При центральних районних лікарнях створять мобільні бригади лікарів, які виїжджатимуть на виклики до людей з підозрою на коронавірус. Про це на брифінгу розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

– Дано доручення створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які складатимуться з водія і медичних працівників, для того щоб на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги, а також інших медичних працівників ця бригада приїжджала додому до людей, у яких буде підозра на коронавірусну хворобу, для забору зразків на проведення досліджень у вірусологічних лабораторіях, – зазначив він.

За його словами, створення мобільних бригад зменшить необхідність людей, які мають симптоми коронавірусної хвороби, відвідувати сімейного лікаря чи інші медичні заклади.

Найближчим часом медичним працівникам буде повідомлено контакти для виклику бригади та алгоритм дій. У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що бригада здійснює забір зразків тільки на підставі звернення сімейного лікаря чи медичних працівників екстреної медичної допомоги. Якщо людина має ознаки гострого вірусного захворювання, вона повинна звернутися насамперед до свого сімейного лікаря, який знає всі алгоритми.

Нагадаємо, що станом на ранок 27 березня в Україні зареєстровано понад двісті випадків коронавірусу.

Читайте також: Поліцейські розшукали майже всіх людей, які втекли з-під самоізоляції на Харківщині

Автор: Савелій Мякушко

Теги: