Лікарні Харківщини отримали медобладнання і засоби захисту

15.04.2020 13:07 COVID-19
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Також було передано набор реактивів для обласного лабораторного центру.

Медичне обладнання та засоби індивідуального захисту доставили вчора, 14 квітня, в Харківську обласну дитячу інфекційну лікарню, яка входить у перелік 17 медзакладів нашого регіону, що першими прийматимуть хворих на коронавірус. Частину вантажу отримає Харківський обласний лабораторний центр та інші медичні заклади області, повідомляє Харківська облдержадміністрація.

Як розповів директор Харківської обласної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар, серед отриманого є апарат для ультразвукової діагностики з набором датчиків.

– Цим апаратом, зокрема, можна проводити також діагностику легенів, вивчаючи щільність легенів, випад у плевральну порожнину, що дозволяє до проведення рентгенівської діагностики визначити стан легенів хворого. Також нам привезли пересувний рентгенапарат, яким можна робити знімки навіть апаратним хворим, – розповідає керівник медзакладу. 

Разом з обладнанням, яке було придбано коштом обласного бюджету, також передали 192 набори реактивів для екстракції РНК для обласного лабораторного центру, та засоби індивідуального захисту, які розподілять по лікарнях області.

Читайте також Вовчанська лікарня готова виділити 15 місць для хворих на коронавірус

Автор: Олеся Скачко