На Харківщині виявили майже 1000 порушників маскового режиму

28.04.2021 15:42 COVID-19
Поліція Харківщини Поліція Харківщини
Станом на 28 квітня в Харківській області за порушення карантинного режиму поліцейські склали 162 протоколи.

Як повідомили у відділі комунікації поліції в Харківській області, з початку переведення області до «червоної» зони карантинних обмежень правоохоронці виявили в громадських місцях 988 порушників маскового режиму.

Читайте також: Мешканця Близнюків засудили за насильство над матір’ю

Також поліцейські склали 162 протоколи за порушення правил щодо карантину людей за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, з 11 квітня правоохоронці склали 17 протоколів відносно керівників підприємств, установ, організацій, 21 – на керівників закладів харчування, 94 – відносно працівників підприємств, установ, організацій та чотири – відносно перевізників.

Також за цей період було складено 988 постанов за ч. 2 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей).

З них 126 постанов стосувалися перебування громадян у громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, і 862 – за перебування без надягнутих засобів індивідуального захисту в громадських будинках, спорудах та інших громадських місцях. 

Лише в Харківському метро поліцейські притягнули до відповідальності 95 порушників, які перебували без захисних масок.

При виявленні порушників правоохоронці проводять з громадянами роз’яснювальну роботу. Якщо ж правопорушники не реагують на попередження, їх притягують до адміністративної відповідальності.   

Нагадаємо, окрім поліцейських, до перевірок залучають працівників обласного управління Держпродспоживслужби. Профілактичні заходи відбуваються в метрополітені, на маршрутах громадського транспорту. Перевіряють на дотримання карантину також ринки, заклади харчування і торгівлі, місця відпочинку громадян, розважальні заклади.