Нова Водолага ввела обмеження «червоної» зони

08.04.2021 12:15 COVID-19
Нововодолазька седищна територіальна громада Нововодолазька седищна територіальна громада
З 10 квітня на території Нововодолазької громади посилюють карантин.

Відповідне рішення підтримала місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій селищної ради, яка відбулася 7 квітня.

Читайте також: У Куп'янську через COVID-19 обмежили рух транспорту

Відповідно до протоколу комісії, через зростання захворюваності в громаді з 10 квітня на території громади обмежуть роботу кафе, барів та ресторанів. Заклади громадського харчування можуть працювати тільки на винос або через доставку.

Також у громаді закривають магазини, крім тих, де не менше 60 % товарів пов'язані з продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією. 

Іншим підприємцям можна торгувати через адресну доставку. Окрім цього, в громаді заборонили проведення масових та розважальних заходів, роботу фітнес-центрів та спортзалів, закладів культури та ринків, окрім продовольчих. 

Місцеві навчальні заклади продовжать освітній процес у дистанційному режимі. Дитсадки працюватимуть у штатному режимі.

З 31 березня по 6 квітня на території громади кількість нових випадків перевищує 70 та складає 103 хворих. Тому рівень захворюваності перевищив рекомендовані показники та відповідає "червоній" зоні.

Станом на 8 квітня обмеження "червоної" зони ввели такі громади.

Автор: Олена Загребельна