Підтримка у непростий час: жителі Циркунівської громади отримали подарункові набори на травневі свята

13.05.2020 17:30 COVID-19
У Циркунівській об’єднаній громаді, аби підтримати місцевих жителів у період пандемії, працівники сільради спрямували половину місячної премії на продуктові набори для багатодітних сімей, літніх людей та інвалідів.

Сформували 420 наборів

Напередодні Дня пам’ятi та примирення i 75-ї рiчницi перемоги над нацизмом у Другiй свiтовiй вiйнi нову акцію провели в Циркунівській ОТГ. Метою заходу було підтримати найбільш уразливі верстви населення в непростий час національного карантину.

Ще на початку квітня до голови громади Миколи Сікаленка звернулась група співробітників апарату сільради з пропозицією зібрати на добровільній основі 50 % місячної премії працівників за один місяць. За ці кошти вони запропонували придбати продукти харчування та сформувати продуктові набори для жителів громади, які цього потребують.

За словами голови ОТГ, ці кошти могли б виділити з місцевого бюджету, але сам механізм, який передбачає цю процедуру, є надто складним та
незрозумілим.

– Я радо відгукнувся на цю ініціативу, оскільки в непростий час хотілося підтримати та збадьорити людей. В акції взяли участь усі працівники ради. Загалом назбирали 160 тисяч гривень, закупили продукти першої необхідності і сформували 420 наборів, – розповів Микола Сікаленко.

Набори отримали самотні літні люди та громадяни, які старші 80 років, багатодітні сім’ї та інваліди першої групи, а також діти з інвалідністю. Ці категорії були визначені на засіданні спеціальної комісії, яку створили в сільраді. Вона ж визначила і перелік необхідних продуктів харчування.

– До переліку ввійшли продукти першої необхідності, які люди використовують щодня. Це крупи, макарони, цукор, олія, борошно, тушонка, чай, згущене молоко та печиво. Один набір – близько 14 кілограмів, – повідомила начальниця відділу соціального захисту та роботи з населенням Циркунівської сільської ради Ніна Дальнікова.

Робоча група, яка складалася із соцпрацівників та інших фахівців ради, поставляла продуктові набори протягом двох тижнів. Допомогти з організацією транспорту зголосилися і місцеві підприємці, серед яких Сергій Кулик і Геннадій Яроцький. Приєднався до акції та зробив свій внесок підприємець Дмитро Манчуженко.

Роздавати набори також допомагали працівникам ради двоє поліцейських – Павло Єна та Юрій Черкашин. За словами Ніни Дальнікової, це вже друга подібна акція в громаді за час національного карантину. Перша відбулася за підтримки Міністерства соціальної політики та корпорації «АТБ». Тоді жителі отримали 24 продуктові набори.

Дезінфекція вулиць

Окрім акції підтримки, задля безпеки мешканців на території громади дезінфікують вулиці та місця загального користування, повідомив Микола Сікаленко. Дезінфекція проводилася вже двічі за період карантину. Переважно трактор з обприскувачем обробляв центральні вулиці Циркунів та Руських Тишків, де зазвичай щодня проїжджає чимало транспорту. На це виділили 4000 гривень з бюджету місцевого комунального підприємства «Благоустрій-2018».

Комунальне підприємство продовжує вивозити сміття громадян та ліквідовувати стихійні сміттєзвалища. За словами директора комунального підприємства Ігоря Кузьменка, хоча стихійні звалища залишаються головним болем для громади, кількість сміття на узбіччях доріг та в лісах значно зменшилася. Цього вдалося досягти не тільки силами місцевих комунальників, а і стараннями самого населення.

– Буквально на днях місцеві активісти зібрали вздовж узбіч більше 100 мішків сміття. Найближчим часом ми його вивеземо. Це далеко не перший
приклад, коли самі ж місцеві жителі нам допомагають, – зазначив директор КП «Благоустрій-2018» Ігор Кузьменко.