Школи Харкова працюють у стандартному режимі, метро не закриватимуть – Ігор Терехов

18.03.2021 14:09 COVID-19
До кінця тижня харківські школи працюють у звичайному режимі, а потім дітей відправлять на канікули. Про це 18 березня повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Хоча регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і рекомендувала всім школам області перейти на дистанційне навчання, у Харкові вирішили дітей на онлайн-навчання не відправляти. Про це 18 березня заявив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Читайте також: На щеплення від COVID-19 у Харківській області можна буде записатися онлайн

–    Сьогодні не можна просто так узяти, увечері провести комісію, а вранці сказати, що діти не йдуть до школи. А що робити батькам? Що робити дітям? – пояснив журналістам позицію мерії чиновник.

При цьому він зазначив, що з понеділка (22 березня) на канікули підуть усі учні. Щоправда, коли завершаться канікули, Ігор Терехов поки не знає. Рішення прийматиметься залежно від епідситуації у місті.

Також секретар міськради зазначив, що не планує закривати метро. Рішення минулої весни закрити харківську підземку він назвав помилковим. 

–    У будь-якому мегаполісі світу метрополітен закривається в останню чергу. Я буду дивитися, як розвивається динаміка захворювання, і приймати рішення дуже виважено, – наголосив Терехов.