На Харківщині посилюють карантин

18.03.2021 09:33 Суспільство
У Харківській області освітній процес переводять на дистанційну форму навчання. Таке рішення ввечері 17 березня ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За новим поділом регіонів на карантинні зони, який МОЗ оновило 17 березня, Харківщина залишилася в «жовтій» зоні, як і ще три області, 17 областей стали «помаранчевими», чотири регіони віднесли до «червоної» зони.  

Читайте також: Чому сільські амбулаторії на Харківщині стали довгобудами

Хоч наша область і залишилася в «жовтій» зоні, проте в ХОДА заговорили про підсилення картинних обмежень. Як зазначив 17 березня під час засідання робочої групи заступник голови ОДА Михайло Черняк, населенню слід бути готовим до транспортних обмежень та переходу навчальних закладів середньої та вищої освіти на дистанційне навчання. 

Обмежувальні заходи розглядали ввечері 17 березня на заритому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Протокол засідання був оприлюднений на сайті ХОДА вночі. Регіональна комісія вирішила: рекомендувати керівникам шкіл з 18 березня перевести освітній процес на дистанційну форму навчання, окрім учнів 1-4 класів та учнів спеціальних, санаторних закладів освіти. Перейти на онлайн навчання також рекомендовано і закладам професійної та вищої освіти.