У Барвінківській громаді вводять «червону» зону карантину

08.04.2021 10:15 COVID-19
Фото foto.mistaua.com Фото foto.mistaua.com
З 8 квітня у Барвінківській територіальній громаді в Харківській області посилюють карантинні обмеження.

Відповідне рішення прийняли 7 квітня на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Барвінківської міської територіальної громади.

За останній тиждень на території Барвінківської громади діагноз COVID-19 лабораторно підтвердився у 72 людей, що на 50 % перевищує показник попереднього тижня, коли було зафіксовано 36 випадків.

Тому рішенням комісії на території Барвінківської громади з 00.00 годин 8 квітня встановлюється «червоний» рівень епіднебезпеки на два тижні. Припиняється діяльність ринку, крім продажу кормів для тварин, молодняка птиці та худоби, посівних матеріалів, саджанців кущів і дерев та продовольчих товарів.

Забороняється проведення спортивно-масових заходів. У лікарнях забороняється проведення планових госпіталізацій, крім: надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

Читайте також У Безлюдівській громаді вводять обмеження «червоної» зони

Обмежується допуск до адміністративних будівель усіх осіб, крім службовців, забороняються особисті прийоми населення, зібрання та масові заходи.

Голова громади Олександр Бало підтвердив «Слобідському краю», що карантинні обмеження вводяться з 8 по 25 квітня включно.

За його словами, на території громади закриваються всі непродовольчі магазини та ринок, крім аптек, також припиняється маршрут міських автобусів. Учні з 1 по 11 клас навчаються дистанційно, дитячі садки поки що працюють.

Станом на 8 квітня карантинні обмеження посилені в таких громадах:

Автор: Олеся Скачко