Як змінилися ціни на сезонні овочі в Харкові

21.07.2023 12:21 Економіка
Фото: AgroPortal Фото: AgroPortal

У місті Харків продовжують знижуватися ціни на огірки, помідори, капусту та картоплю.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської міської ради.

За інформацією Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, з початку липня огірки подешевшали на 32 %, на помідори – на 18 %, на молоду капусту – на 48 %, молода картопля – на 47 %. 

Зараз на ринках та у магазинах міста Харків ціни на огірки коливаються від 25 до 35 гривень за кілограм, кілограм помідорів можна купити за 43-65 гривень, а кілограм молодої картоплі – 17-25 гривень.

Також на прилавках з’явилися баклажани – від 60 до 90 гривень за кілограм, кабачки – 16-25 грн/кг, кілограм ранньої моркви коштує 27-40 гривень, а кілограм перцю – 53-70 гривень.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відмінила попереднє рішення про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо також, що у Харкові проїзд у міському транспорті залишається безкоштовним. На сесії міськради, яка відбулась 14 липня, депутати збільшили витрати на 66 мільйонів гривень.

Раніше ми писали, що наразі за кошти міського бюджету роботи з підготовки тривають у 21 укритті, й, крім того, і ще 12 укриттів будуть готувати інвестори з Фінляндії, Чехії та Японії.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко