В Україні тарифи на воду не зміняться – НКРЕКП

03.07.2023 15:21 Суспільство

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відмінила попереднє рішення про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення.

Як пише «Слобідський край», засідання НКРЕКП відбулось 3 липня в режимі онлайн.

«Верховний головнокомандуючий у період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого комісією рішення. При цьому Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення додаткових консультацій щодо такого рішення. У зв’язку з цим пропоную скасувати постанову від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, який оприлюднений у проєкті рішення і розміщений на офіційному сайті комісії», – сказав голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Він доручив Департаменту з регулювання відносин у сфері водопостачання терміново підготувати для подання до Уряду необхідні матеріали щодо проведення таких консультацій.

Нагадаємо, у Україні з 1 червня тариф на електроенергію для населення складатє 2,64 гривні за кВт. 

Також ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

Нагадаємо також, що Верховна Рада України 28 червня у другому читанні підтримала законопроєкт  № 9342 щодо виплат військовим.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.