Американці зацікавилися харківським агро- і ІТ-бізнесом

25.03.2016 10:15 Економіка
Фото: biznes-prost.ru Фото: biznes-prost.ru
Інвестори із США готові вкладати гроші в харківську енергетику, агробізнес, а також науку і передові технології.

Про це сьогодні розповів заступник міністра торгівлі США Майкл Лаллі, який приїхав з робочим візитом в Харківську область.

За його словами, сьогодні Харківщина цікава американським інвесторам. При цьому увагу привертають не лише довгострокові, але й короткострокові проекти.

Центр підтримки малого та середнього бізнесу буде створено в Харкові

- У нас вже є приклади співпраці із заводами, енергетичними компаніями, але ми бачимо можливості і в агробізнесі. Наука, технології в Харківській області на світовому рівні, тому ми бачимо, що є перспектива співпраці між американськими та українськими компаніями в плані інновацій і в підприємницькій діяльності, - сказав Майкл Лаллі.

За його словами, говорити про конкретні інвестиції він наразі не може, адже такі рішення кожна американська компанія приймає окремо. Його ж завдання, як представника влади, - познайомити інвесторів з потенціалом Харківської області.

У той же час від відповіді на запитання про ризики інвестицій в економіку Харківщини Майкл Лаллі ухилився.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, який зустрічав американського гостя, розповів, що у програмі Майкла Лаллі - зустріч з представниками малого та середнього бізнесу Харківщини, ІТ- та авіакластером, а також візити на промислові підприємства області.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта