Чи подешевшають яйця і картопля, розповіли у Добкіна

08.10.2013 10:56 Економіка
http://myalexandriya.blogspot.com http://myalexandriya.blogspot.com
Ціни на яйця та картоплю невдовзі стануть нижчими.

Як розповів сьогодні директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, ціни на ці продукти невдовзі мають упасти. Так, ціна за десяток яєць стартує від 10 грн, а за 1 кг картоплі на харківських ринках просять від 5 грн.

За словами Сергія Авершина, яйця подорожчали через те, що сьогодні дуже багато підприємств працюють на експорт і значну частину продукції поставляють саме за кордон. Окрім того, зменшилося поголів’я несучих курей через те, що стару птицю пускають на м’ясо.

- Зараз наші підприємства завозять нові породи голландських курей. Тож стрибок цін тимчасовий. Незабаром ситуація стабілізується. Це відбувається не тільки в Харківській області. Дорожчають яйця, які виробляються і в інших регіонах, - пояснив Сергій Авершин.

Щодо картоплі, то за словами директора Депатраменту, економічного обгрунтування підвищення цін немає. І незабаром ціни також мають упасти.

- При об’ємі виробництва картоплі в Харківській області близько 1 млн тонн, і об’ємі споживання 200-300 тис тонн у рік, я не бачу передумов для того, що ціна зросла удвічі, - підкреслив Сергій Авершин.

За його словами, підприємці таким чином намагаються компенсувати свої втрати, адже цього року урожай картоплі та деяких інших овочів менший, аніж зазвичай.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта