Економічна дружба з ЄС йде на спад. Експорт харківських товарів скоротився

20.05.2015 08:24 Економіка
Фото: http://zn.ua/ Фото: http://zn.ua/
Харківщина втрачає гроші. Підприємства області майже вдвічі знизили обсяг експорту.

Перший квартал 2015 року для Харківської області видався не таким економічно вдалим на міжнародній арені порівняно з аналогічним періодом минулого року. Експортні поставки впали на 41 %, іноземні партнери отримали від харківських підприємств товару на 273, 6 млн дол. Імпортні надходження до області стали також меньшими на 38,8 %, на сьогодні вони становлять 283,1 млн дол. Тож наш регіон недорахувався грошей, імпорт перевищує експорт на 9,5 млн дол.

На загальну картинку зовнішньої торговлі негативно вплинуло скорочення товарообігу з країнами ЄС. Тут різниця між експортом та імпортом склала 15,5 млн дол.

Читайте також: НАЗВАНІ НАЙБІЛЬШІ ІНВЕСТОРИ В ЕКОНОМІКУ ХАРКІВЩИНИ

Харківщина частіше за все експортує за кордон машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, готові харчові продукти, продукти рослинного походження, жири та олії тваринного або рослинного походження, недорогоцінні метали та вироби з них.

Від країн-партнерів наша область отримує також машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, окрім цього, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, готові харчові продукти, мінеральні продукти, продукцiю хiмiчної та пов’язаних з нею галузей промисловостi.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта