Економія на воді та світлі. Що слід замінити у квартирі та будинку

26.12.2014 08:44 Економіка
news.allcrimea.net news.allcrimea.net
З підвищенням тарифів на «світло» і початком аварійних відключень перед українцями постало питання економії електроенергії.

 Щоб заощадити, потрібно обирати електроприлади з показником енергоефективності класу А. Він показаний на упаковці: клас E, F, G вказує, що це неекономічна техніка. А от електроприлади класу А, А+, А++, А+++ споживають мінімальну кількість енергії. Така техніка трохи дорожча, але економить дві третини спожитої електроенергії.

Зекономити також можна за рахунок вибору лампочок. Так, світлодіодні лампи споживають до 10 разів менше електроенергії, ніж звичайні лампи розжарювання. Приміром, 20-ватна світлодіодна світитиме як 100-ватна лампа розжарювання.

Українцям варто навчитися економити й воду. Так, приймаючи душ замість ванни, можна заощадити до 160 л води щодня. А якщо вимикати воду, коли чистите зуби, економія сягне 5 літрів. Можна мити посуд, овочі або зелень у раковині, а лише потім обполіскувати під проточною водою. Допоможе зменшити споживання води заміна старих кранів, що протікають.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №149 від 13.12.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта