iForum-2015 в Києві: від електромобілів до 3D друку

14.04.2015 14:54 Економіка
16 квітня, на iForum-2015 відбудеться круглий стіл «Досвід Ізраїлю у розвитку інноваційної екосистеми»

Учасники поговорять про досвід діючої в Ізраїлі державної програми підтримки підприємців та обговорять, що з цього досвіду можна впровадити в Україні.

Серед учасників обговорення:

Еліа Білоцерківський, надзвичайний і повноважний посол держави Ізраїль в Україні,

Тамара Бакшт, CEO компанії VisIC Technologies

Стас Хірман, керуючий партнер ТEC Ventures, співорганізатор конференції SVOD

Денис Довгополий, президент бізнес-акселератора GrowthUP

Ілля Кенігштейн, керуючий партнер Hybrid Capitaltal

Олександр Ольшанський Imena.UA/MiroHost

Ольга Белькова, народний депутат України

Крім того, на iForum-2015 буде представлена спеціальна хай-тек зона - Smart City Area. Це свого роду футуристична інсталяція «розумного» міста, з електрокарами, енергозберігаючими технологіями, персоналізованим виробництвом, дронамі, інтерактивними інтерфейсами і віртуальними локаціями.

В Smart City Area кожній технології буде присвячено окремий район: транспорт, безпілотні літальні пристрої, медицина, цифрове і персоналізоване виробництво, Smart реклама та інтерактивні торгові пристрої, енергозбереження, віртуальна і доповнена реальність, освіта.

Більшість стендів інтерактивні - на них можна спробувати, помацати, подивитися, як працюють.

Просто біля входу в Smart City Area відвідувачів чекатимуть електромобілі. Відмінна можливість порівняти різні моделі і подумати над переходом на електродвигун. У зоні транспорту можна дізнатися, де і як зарядити електрокар, і наскільки вони доступні в Україні.

В Smart City Area можна буде спробувати себе в якості пілота дрона на симуляторі. Учасники представлять безліч різних моделей, у тому числі зібраних вручну, доповнених камерами і датчиками.

Окрема локація присвячена медичним технологіям і біометричним пристроям, де представлені реалізовані в Україні проекти.

Один із найбільших районів Smart City Area дозволить дізнатися більше про цифрове і персоналізованому виробництві - протестувати технології 3D друку - принтери і ручки, різні види пластику, подивитися на вже надруковані об'єкти.

У 12.20-14.30 пройде прес-конференція з ключовими спікерами iForum`a. До участі в ній запрошуються журналісти ділових і спеціалізованих ЗМІ, блогери та лідери думок.

Форум інтернет-діячів (iForum) - найбільша оффлайн-конференція Україні і Восточнойй Європи. Форум є громадським рухом, створеним групою ентузіастів, і присвячений проблемам розвитку Інтернету. Проходить щорічно у квітні, починаючи з 2009 року. У 2011 кількість учасників - 3743 осіб - було визнано рекордним для профільних оффлайн-заходів Уанету, в результаті чого iForum був визнаний Національним реєстром рекордів найбільшою конференцією в Україні. У 2012 році його відвідали 5576 осіб, а в 2013 - понад 7 тисяч.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта