Касові апарати установлюватимуть лише "підприємці-мільйонери"

01.07.2015 12:11 Економіка
ar.volyn.ua ar.volyn.ua
Верховна Рада дозволила встановлювати касові апарати лише після перевищення доходу в 1 млн грн.

Згідно з ухваленим сьогодні, 1 липня, Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій", касові апарати НЕ страшні підприємцям І групи та підприємцям - фізичним особам ІІ та ІІІ групи з доходом до 1 млн грн.

Однак, якщо дохід перевищує цю цифру, підприємець зобов'язаний застосовувати касові апарати з першого числа місяця наступного за кварталом, у якому досягнуто перевищення такого розміру доходу.

Середній же розмір річного доходу для підприємців ІІ групи, наприклад,  становить 1,5 млн грн, а ІІІ групи - 20 млн грн.

Окрім того, законодавчим актом «тимчасово звільняються від санкцій за порушення вимог цього Закону» підприємці, які надають послуги у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку, при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) - до 1 липня 2015 року.

А ще підприємці при виконанні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у разі, якщо ці операції виконуються не у касах уповноважених банків, операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування - до 1 січня 2016 року.

Закон ухвалили із поправкою від міністра фінансів Наталії Яресько. Вона просила доручити Кабміну до 1 вересня внести до Верховної Ради порядок перевірки підприємців.

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта