Харківський ФЕД планує закупати японське обладнання за низькою ставкою

23.11.2012 09:24 Економіка
Зараз ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» на закупівлю високотехнологічного обладнання користується доволі вигідною кредитною лінією.

Про це повідомив голова правління ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» Віктор Попов.

Наразі це підприємство для подальшого впровадження високоефективного обладнання користується кредитною ставкою, що складає 5,5%.

- Тісна співпраця з європейськими виробниками сучасного обладнання дозволяє нам купувати його в кредит за доволі низьку ставку, що складає 5,5%, - зазначив Віктор Попов. – Заставою слугує придбане обладнання і нам залишається виплатити з власних коштів 15% від його вартості. Цей кредит надається на сім років, а тому він є вигідним для нашого подальшого сучасного виробництва. У той же час нині розглядаємо співпрацю в цьому напрямку з Японією. Якщо вдасться втілити в життя і цей проект, тоді кредитна ставка буде складати трішки більше 2%.

Така кредитна політика підприємства дозволяє не лише утримуватися на плаву, а й успішно конкурувати з іншими підприємствами. Серед проблем, що поки існують однією з головних є дієва робота Закону України про приватне державне партнерство, який поки повністю не виконується.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта