Харківський хлібозавод підняв ціни на хліб на 30 %

12.03.2015 07:32 Економіка
gotovim-hleb.ru gotovim-hleb.ru
ТОВ "Хлібозавод "Салтівський" з 11 березня провело індексацію цін на всі види вироблюваних хлібобулочних виробів.

"Соціальні" сорти хліба залишаються на тому ж ціновому рівні. Про це повідомили у прес-службі хлібозаводу. Зростання цін на продукцію складе до 30 %.

Як зазначили на хлібозаводі, причини подорожчання - те, що закупівельна вартість основної складової виробництва - пшеничного борошна вищого і першого сортів - збільшилася на 51 %.

Крім цього, ціни на газ збільшилися на 56 %, на паливно-мастильні матеріали - на 30-55 % (залежно від виду палива), через що збільшилися витрати на доставку хліба. Також подорожчала допоміжна сировина, пакувальні матеріали.

На заводі уточнили, що після підвищення оптово-відпускна ціна на хліб "Салтівський подовий" (вага - 1 кг) складе 8,76 грн за буханець, "Пшеничний" (вага - 0, 55 кг) - 5,46 грн за буханець, батон "Слобожанський" (вага - 0,45 кг) - 7,56 грн. Ціна на "Орільський", "Дарницький" та "Український" не змінилася.

Як заявили на заводі, виробництво хліба "соціальних" сортів нерентабельно, але завод не припиняє їх виробництво і гарантує, що обсяги поставок не скоротяться. Чи не буде змінюватись і якість такого хліба.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта