Харків'янам допоможуть отримати гроші на реальний бізнес

28.04.2016 11:20 Економіка
У квітні 2016 року стартував унікальний проект - "Кредити українському бізнесу" (КУБ).

Головне завдання, яке ставили ініціатори проекту, - дати українцям можливість отримувати кредити швидко і прозоро.

Такий механізм повинен сприяти розвитку малого бізнесу та самозайнятості населення, пожвавленню ринку, економіки і збільшенню кількості робочих місць.

На майданчику будь-який бажаючий може вигідно інвестувати свої гроші в чийсь бізнес, а будь-який підприємець - розповісти про себе і знайти інвестора для розвитку своєї справи. Щоб вкладення були максимально захищені, провідні фахівці банку проводять ретельний відбір проектів для фінансування, ґрунтуючись, в першу чергу, на поточних характеристиках бізнесу і перспективі його розвитку, а не на заставі майна. Для додаткової і гарантованого захисту всі вкладення застраховані.

"Насправді все елементарно просто, - розповідає керівник напрямку малого та середнього бізнесу ГРУ ПриватБанку в Харківській області Наталія Найпак. - Підприємці розміщують на нашому сайті інформацію про свій бізнес, про плани розвитку, повідомляють про суму необхідних інвестицій. І будь-який бажаючий на цьому ж сайті знайомиться з такими проектами і інвестує тимчасово вільні гроші в проект, що сподобався. Це може бути кафе, в якому ви кожен день обідаєте, чи автомайстерня, де ремонтуєте свою машину ".

Інвестор гарантовано отримує 25 % річних. Це більше ніж відсотки по депозитах, тому - вигідніше. Підприємці ж за користування інвестиціями сплачують 2,4 % на місяць, що в рамках загальноприйнятих кредитних ставок в Україні. Однак, це теж вигідно, тому що сьогодні це практично єдина програма, за якою малий бізнес може легко і швидко отримати реальні інвестиції. Гроші можна взяти на 6 або 12 місяців.

За три тижні з моменту старту проекту в Харківському регіоні вже три малих підприємства подали заявки на залучення кредитних коштів. Це мережа ресторанів швидкого харчування, приватне підприємство і стоматологічна клініка. Причому стоматологічна клініка зібрала заявлену суму інвестицій в рекордні терміни, витративши на це буквально два дні. Решта претендентів збирали гроші трохи довше, але своєї мети теж досягли.

До проекту активно підключилися 14 областей України. У масштабах країни за 20 днів за програмою "КУБ" ПриватБанку 108 бізнес-проектів вже зібрали понад 12 000 000 гривень приватних інвестицій від звичайних громадян, які своїми грошима вирішили підтримати підприємців.

Автор: Администратор сайта