Кулич та до кулича. Скільки коштує Великодній стіл у Харкові

08.04.2015 14:26 Економіка
prodmagazin.ru prodmagazin.ru
Ми пройшлися торговельними точками Харкова і прицінилися, аби зорієнтуватися, скільки грошей брати через тиждень.

До великоднього столу ми зібрали основні продукти, які пригодяться слобожанським господарям та господаркам: яйця, м’ясо, молочну продукцію, муку та цукор тощо.

Таким чином, за нашими підрахунками, якщо скуповуватиметеся в супермаркеті, то розраховуйте виділити на ці основні продукти з розрахунку на одну особу близько 400 грн, якщо ж на ринку – на сотню менше. Разом із тим, акцентуємо, що до нашого переліку не входять овочі та фрукти, алкогольні напої, солодощі...

Ці продукти можуть додати до бюджету ще декілька сотень гривень. Тож у півтисячі можна і не вкластися.

Середні ціни великодніх продуктів у Харкові:
яйця – 11–12 грн/10 шт.
м’ясо, свинина – 70–90 грн/кг
сало – 45–70 грн/кг
ковбаса – 70–100 грн/кг
борошно – 10 грн/кг
цукор – 11 грн/кг
сметана – 40 грн/л
масло вершкове – до 20 грн/200 г
молоко – 12 грн/л
сир – 35 грн/кг
баночка хрону – 10 грн
сухофрукти на паску – 20 грн за 100 г родзинок і 100 г кураги
барвники для яєць – 5 грн.

Тетяна Василець, матеріал з газети "Слобідський край" №40 від 04.04.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта