Ліквідація трудової книжки. Що думають працедавці

12.08.2015 12:30 Економіка
Фото: slovoidilo.ua Фото: slovoidilo.ua
Мінекономіки виступило з ініціативою відмінити трудові книжки в Україні. Роботодавці до цього рішення поставилися схвально, однак не без побоювань.

 - Трудові книжки — це атавізм, безумовно, від якого потрібно відмовлятися. Адже не секрет, що у нас часто ці книжки використовувалися для махінацій, аби ефективно працевлаштуватися, - говорить президент Харківської обласної громадської організації «Асоціація приватних підприємців» Олександр Чумак.

Та робити це, на його думку, потрібно дуже обережно, адже залишається таке поняття, як стаж роботи, і поки не зрозуміло, яким чином він буде враховуватися при працевлаштуванні людини. Тому є певні побоювання. Та при нормальній підготовці нормативно-правової бази ця проблема зникне, упевнений Олександр Чумак і чекає, що паперова тяганина зникне.

- Ми часто стикаємося з проблемами, коли людина звільнилася з роботи, але має випадкову помилку в трудовій чи відсутність печатки, що в подальшому впливає на пенсію. Щоб виправити ситуацію, людина може роками бігати, шукати компанію, де працювала, але якої вже не існує. Такий стан речей треба міняти, - впевнений Олександр Чумак.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта