Майже тисячу ліцензій забрала податкова Харківської області у торговців тютюном та алкоголем

16.01.2013 08:11 Економіка
http://mosgubernia.ru http://mosgubernia.ru

Минулого року суб’єктам господарювання було видано 8,2 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, анульовано 984 та призупинено дію 354 ліцензії.

Про це повідомили у регіональному управлінні Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Харківській області.

За підсумками 2012 року надходження за ліцензії на право експорту, імпорту, виробництва, оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами сягли 43,2 млн.грн., що на 641,6 тис. грн.(1,5%) більше аналогічного показника минулого року.

В управлінні також повідомили, що протягом 2012 році податківцями  на ринку продажу алкогольно-тютюнових виробів здійснено 642 перевірки. Левова частка їх (542 випадки) стосується перевищень максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби.

Серед інших порушень – торгівля алкоголем та тютюновими виробами без відповідних ліцензій (17 випадків), реалізація алкогольних напоїв за цінами, нижчими від мінімальних (9 випадків), торгівля чи зберігання немаркованих акцизами алкогольно-тютюновими виробами (21 випадок).

До порушників застосовано фінансових санкції у розмірі понад 1,7 млн. грн., з яких до бюджету сплачено близько 1 млн. грн.

Загальна ж сума усіх фінансових санкції становить за 2012 рік 2,5 млн.грн., що втричі перевищує аналогічну минулорічну суму.

Автор: Администратор сайта