На Харківщині збільшили виробництво хімічних речовин

25.01.2019 17:30 Економіка
фото: investments.academic.ru фото: investments.academic.ru
Найбільший приріст виробництва промислової продукції в Харківській області у 2018 році склали хімічні речовини і хімічна продукція – на 20,3 %.

Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області. За даними відомства, порівняно з 2017-м, минулого року на підприємствах із постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяг випуску продукції збільшився на 12,5 %; добувної промисловості і розроблення кар’єрів – на 7,4 %; переробної промисловості зменшився на 1,1 %.

У виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності приріст склав 14 %; у машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устаткування – 5,6 %; у виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – 1,2 %.

Зменшення випуску промислової продукції спостерігалось у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення на 21,3 %; у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 14 %; у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 7,2 %; у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 4,6 %; у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування – на 3,7 %.

Читайте також: Які дороги Харківської області відремонтують у 2019 році. Перелік

Автор: Олександр Гречаний