Понад сорок тисяч робочих місць створили на Харківщині

13.11.2012 07:00 Економіка
http://www.rokostravel.ru/ http://www.rokostravel.ru/
Майже 30 тис з них - підприємці.

Учора, 12 листопада, в ході засідання члени постійної комісії розглянули питання внесення змін до бюджету області, спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад, та заслухали інформацію про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік, - повідомили на сайті Харківської обласної ради.

За 9 місяців поточного року в області створено 45,3 тис. робочих місць, з них за рахунок розвитку підприємницької діяльності та самозайнятості населення - 29,3 тис. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість робочих місць зросла на 6,2% та перевищила обсяги ліквідованих на 55%. 

У 2012 році в сільськогосподарських підприємствах області досягнуто покращення ситуації у молочному скотарстві. З початку 2012 року сільгосппідприємствами області вироблено 162,7 тис. тонн молока, що на 22% більше, ніж торік. На 2,8 % збільшилась поголів’я великої рогатої худоби. За січень-вересень 2012 року на виплату дотацій населенню на утримання і збереження молодняку великої рогатої худоби направлена дотація з держбюджету у сумі більше 2,8 млн.грн.

Відновлена робота агрокомбінату «Слобожанський» Чугуївського району. На сьогодні завезено більше 5 тис. племенних свиней. Планується, що загальне поголів’я буде доведено до 20 тис. свиней. Реалізація свиней на забій почнеться у 2013 році. 

Також депутати обговорили показники виконання Програми по галузі освіти, науки, капітального будівництва, залучення інвестицій тощо та взяли інформацію, надану Департаментом економіки і міжнародних відносин, до відома.

Автор: Администратор сайта