ПриватБанк має найбільшу рентабельність капіталу серед держбанків – НБУ

Promo
19.12.2018 09:27 Економіка
Фото:Hyser Фото:Hyser
ПриватБанк має найбільш високу серед державних банків рентабельність капіталу на рівні 31 %, підтримуючи позитивну тенденцію зростання прибутковості банківського сектора України.

 Про це йдеться в грудневому Звіті про фінансову стабільність, оприлюдненому Національним банком України. За даними НБУ, у 2018 році в середньому по сектору рентабельність капіталу перевищила 10 %. Лише 14 банків, переважно дочірні установи іноземних банківських груп та ПриватБанк, мають рентабельність капіталу понад 30 %.

– За останні два роки в статусі банку з державною власністю ПриватБанк є одним з провідних драйверів позитивних змін розвитку банківського сектора, – зазначив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл. – Програма трансформації ПриватБанку, що ґрунтується на загальновизнаних у світі принципах корпоративного управління, забезпечує зміцнення позицій на ринку сучасних банківських послуг та стабільно прибуткову роботу банку.

За прогнозами регулятора, фінансовий результат банківського сектора в 2018 році буде позитивним, і чистий прибуток сягне рекордної позначки. За даними НБУ, за 10 місяців прибуток сектора становив 14,8 млрд грн. Прибутковими були банки, на які припадає 92 % чистих активів сектора. Їхній сумарний фінансовий результат становив 26,2 млрд грн.

Звіт про фінансову стабільність – ключова публікація Національного банку України, що має за мету проінформувати про наявні та потенційні ризики, які можуть загрожувати стабільності фінансової системи України.

Читайте також: Payoneer у Харкові навчатиме підприємців та фрилансерів